‘Uit de grond van je hart groeit altijd iets moois!’

Even voorstellen

Mijn naam is Charlotte Wolleswinkel-Meijran. Ik heb meer dan 30 jaar in de zorg gewerkt. Ik ben daar vooral bezig geweest met fysieke zorg en technische handelingen. Maar ik merkte dat ik meer verdieping wilde en steeds meer geïnteresseerd raakte in wat mensen beweegt en wat hen motiveert. Ik raakte gefascineerd door het innerlijk van de mens en besloot een vierjarige opleiding psychosociale therapie op hbo niveau te gaan doen. Van daaruit is Praktijk Blooming ontstaan: een praktijk voor psychosociale therapie en coaching. Dit vanuit het verlangen om mensen weer tot bloei te brengen zodat ze zelf weer in hun eigen kracht komen te staan. Daardoor voel je opnieuw geluk en kun je meer betekenis aan je leven geven.

Verbinding

Ik heb altijd een hart voor mensen gehad. De keuze voor een baan in de zorg is daar het bewijs van. Verbinding aangaan is voor mij een van de belangrijkste kernwaarden. Van hart tot hart spreken met mensen om te ontdekken wat hen beweegt en wat maakt dat ze de dingen doen zoals ze ze dat doen. 

Mijn verlangen is dat je je thuis zult gaan voelen en je je in een veilige omgeving voelt. Een omgeving waar jij met een gerust hart je verhaal kwijt kunt. Mijn praktijk heb ik zodanig ingericht dat ik hoop dat je het zult ervaren als een warme deken. Heerlijk comfortabele stoelen en lekkere kop koffie of thee horen daar natuurlijk bij.

Geen oordeel, wel luisterend oor

Mijn kracht is om zonder oordeel te luisteren naar het verhaal van anderen. Ik luister naar je, maar ik hóor je ook. Ik breng samen met jou, je hulpvraag in kaart en help je om weer krachtig en gelukkiger in het leven te komen staan. Bij mij staan privacy en vertrouwen hoog in het vaandel. Ik vind het daarom ook belangrijk dat we op respectvolle wijze open en eerlijk naar elkaar kunnen zijn. Je kunt met mij alles bespreken wat je op je hart hebt. Soms is er kwetsbaarheid en moed voor nodig om je problemen en knelpunten aan te pakken. Daar heb ik respect voor!

‘Ik zou Charlotte zeker aanbevelen als therapeut. Ik ben al bij verschillende hulpverleners geweest, maar Charlotte wist soms lastige dingen, helder uit te leggen.
De creativiteit en de verschillende interventies die ze daarbij gebruikte waren verrassend en maakte het veel inzichtelijker voor mij.’  

Angela - 41 jaar

‘Door de gesprekken met Charlotte heb ik veel meer inzicht gekregen in wie ik ben, waardoor ik geworden ben zoals ik ben. Ik heb ook meer geleerd om voor mijzelf op te komen. Ik weet nu dat ik er ook mag zijn. En mag zeggen wat ik denk of voel. Mede hierdoor heb ik een baan gevonden die helemaal bij mij past!’

Jacqueline - 52 jaar, Medewerkster schuldhulpverlening

‘Ik had het idee dat Charlotte niet snel van haar stuk werd gebracht toen ik mijn verhaal vertelde. Daardoor durfde ik verder te vertellen. Ik voelde geen veroordeling, maar betrokkenheid.’ Ik zou zeker bij haar terug gaan wanneer dat nodig mocht zijn.’

Vrouw - 47 jaar

‘Een bevlogen therapeut. Ik voelde me op m’n gemak bij haar. Je merkt dat ze passie voor het vak heeft en weet waar ze het over heeft. Dat gaf een gevoel van rust, dat het wel goed zou komen. Straalt warmte en compassie uit’. 

Joel L. - 39 jaar, Account manager

Wat typeert mij?

Natuur

Ik sta positief in het leven en houd erg van de natuur. Ik ga er bijna iedere dag op uit met mijn hond. We maken samen heerlijke wandelingen door de bossen en over de heide van het prachtige natuurgebied de Veluwe. Ik heb gekozen voor een Labradoodle vanwege het dier- en mensgrichte karakter. Ook is een Labradoodle uitermate geschikt om te trainen als therapiehond. Dit omdat ze enorm gevoelig zijn en aanvoelen wat iemand nodig heeft. Ik hoop Beau in de toekomst in te kunnen zetten tijdens therapiegesprekken. 

Koffie!

Ik kan genieten van een heerlijke kop koffie en een gezellig kletsmoment met een vriendin.

Verbinding en loyaliteit

In een vriendschapsrelatie vind ik het belangrijk om verbinding te voelen, wederzijdse erkenning en loyaliteit te ervaren.

Luisteren zonder oordeel

Ik heb een Christelijke achtergrond, maar als jij op een andere manier geïnspireerd wordt, is dat wat mij betreft geen issue.

Elk mens is gelijkwaardig en dat respecteer ik door zonder oordeel te luisteren naar jouw unieke verhaal.

Snoeischaar

Met mijn doelgerichtheid, doortastendheid en snoeischaar help ik jou met het snoeien van de knooppunten en blokkades in jouw leven.

Waarmee mag ik je helpen?