‘Om je dromen waar te maken, moet je eerst wakker worden’

Een leven zonder dromen is net zo kleurloos als een leven zonder bloemen. En het vastklampen aan een illusie doet uiteindelijk meer pijn dat de werkelijkheid te zien.

Maar ja, hoe dan en wanneer ga je die verandering inzetten? En dan stel je het maar weer even uit. Zo herkenbaar toch? Maar ja, het vervelende gevoel of die nare gedachte blijft en gaat niet weg. En misschien heb je zelfs inmiddels wel wat lichamelijke klachten gekregen, zoals slapeloosheid of verandert eetgedrag. Dan wordt het (hoog) TIJD voor verandering!

Soms zijn we bang voor verandering en proberen we ons krampachtig vast te houden aan ons verleden en we blijven leven zoals we altijd deden. Gewoon omdat we niet weten hoe het anders moet en soms ook omdat het te spannend is.

Aan jou de keuze: wil je zo door gaan? Of wil je dat dromen werkelijkheid worden en écht gaan leven?

Hoe gaan we te werk?

In therapie werken we samen. We zullen daarom tijdens het eerste (intake) gesprek kijken of er een ‘klik’ is, waarna je vrij bent om te beslissen of je door wilt gaan. Van mijn kant zal ik ook eerlijk zijn om je eventueel door te verwijzen mocht dit nodig zijn. Ik evalueer regelmatig met je of de gestelde doelen nog steeds juist zijn en stel het behandelplan wanneer nodig bij.

Ik maak een behandelplan naar aanleiding van jouw hulpvraag. Deze nemen we na een paar gesprekken door en stel indien nodig de doelen bij. Je mag het zien als een samenwerkingscontract, waarin staat wat mijn aandeel is en welke het jouwe. Daarop zet ik verschillende methoden in, specifiek gericht op jouw persoonlijke hulpvraag.

Door je inzichtgevende vragen te stellen en een deel psycho-educatie te geven kom je steeds meer tot inzicht in jezelf en je situatie. Als je het prettig vindt, geef ik je oefeningen of opdrachten mee zodat je er thuis ook verder mee aan de slag kunt.

Ik werk vanuit verschillende stromingen en methoden die wetenschappelijk bewezen zijn. Maar ook mijn eigen levenservaring neem ik hierin mee. Als je daarin geïnteresseerd bent, vertel ik je daarover graag meer tijdens een kennismakingsgesprek. Dit is gratis en duurt max. 30 min.